About

Margreet Zwetsloot ( Uithoorn, 1954)

Margreet Zwetsloot studeerde in 1977 af aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort en in 1983 aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Enschede.
Al vroeg in haar loopbaan kreeg zij opdrachten voor monumentaal werk van bedrijven als Univé, Witteveen+Bos, het Okurahotel en vele gemeenten. Zij heeft deelgenomen aan internationale keramieksymposia in de voormalige DDR en in Denemarken, zij exposeert in binnen- en buitenland.

Geboren in het westen van Nederland, maar wonend en werkend in het oosten, heeft zij in het verlangen naar het landschap van haar jeugd, het vlakke land bij de zee aan de rand van het continent, een inspiratiebron gevonden. Thema's als het schip, het water, de wind, wolken verbeelden dit heimwee.
Een ander terugkerend thema in haar werk is architectuur in een desolaat landschap, bijv. de ruïne van een abdij of een verlaten dorp in Schotland of Ierland.
Hoofdzakelijk maakt zij keramische sculpturen, soms met toevoegingen van koper en ijzer, af en toe maakt zij schilderingen op doek.

 

2015 Atelier Delden 6a